custom-header
Confront your demons

 

Vrij zijn om te denken en te geloven wat je wilt. Ruimte voelen om je mening te uiten en naar eigen overtuiging te handelen. Dat is een groot goed.

Je leest van schrijvers dat zij een stille omgeving creëren en zich afsluiten van informatiebronnen. We leven in een snelle informatiemaatschappij en hebben direct de beschikking over allerlei media om aan informatie te komen. Voor we ons er van bewust zijn worden we onafgebroken bestookt met allerlei data, die we niet nodig hebben. Wellicht uitsluitend onze nieuwsgierigheid bevredigen. Maar niet bijdragen aan onze doelen. Het vormen als het ware demonen, die je aandacht opeisen, je geest bezetten zonder dat je het echt wilt. Die je de ruimte ontnemen voor creativiteit en ondernemerschap. Als je dit herkent is het verstandig om tot jezelf te komen. Stil te staan bij wat er in je omgaat en na te denken over wat je wilt bereiken. Je eigen identiteit versterk je door jezelf beter te leren kennen en te waarderen. Door dingen te doen die je liggen en die je leuk vindt.  Door pro actief te zijn en je verbeeldingsvermogen en wilskracht in te zetten om zelfgekozen doelen te bereiken.

Ben je heel ver gekomen in het creëren van je eigen succes, zijn je overtuigingen in beton gegoten en heb je je eigen wereldje om je heen gevormd dan loert het gevaar van eenzaamheid en verstarring. Je kunt jezelf in de weg gaan zitten. Alleen komen staan. Vastgeroest zitten in je eigen denkbeelden.

We hebben anderen nodig om samen creatiever en succesvoller te zijn. Onze tijd vraagt om  een wendbare en flexibele instelling.

Zelfbewust en krachtig en open en wendbaar tegelijk, lijkt de houding die je overeind houdt, die bijdraagt aan juiste beslissingen en tot groei leidt.

Items binnen emotionele intelligentie die met deze houding samenvallen zijn ‘emotioneel zelfbewustzijn, zelfactualisatie, onafhankelijkheid, assertiviteit en flexibiliteit’. De EQ-i 2.0 vragenlijst meet deze en andere items en is een geschikt instrument om aan ontwikkeling te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *